dirigent NS Harmonieorkest

Jaak Notebaert geboren in 1975 te Tielt (België) studeerde trombone en directie aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij zijn Bachelors behaalde (trombone, 2002) en (directie, 2005).

Als trombonist selecteerde hij zich In 1999 voor het Jeunesses Musicales Wereldjeugdorkest waarmee hij op tournee ging naar Canada, New-York, Boston, Berlijn en Leipzig; dit onder leiding van Kurt Masur en als soliste Anne-Sophie Mutter (viool).

Ook remplaçeerde hij vaak bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest onder leiding van Riccardo Chailly, het Promenade Orkest onder leiding van Jan Stulen, het Limburgs Symfonie Orkest en het Orkest van het Oosten waarmee hij in 2007 op tournee ging naar Las Palmas en Tenerife.

Zijn pedagogische vaardigheden heeft hij verder aangescherpt door de Bachelor lerarenopleiding succesvol af te ronden aan de Iselinge Hogeschool te Doetinchem (lerarenopleiding, 2010).

Na zijn directie diploma volgde Jaak diverse masterclasses met bekende persoonlijkheden (onder andere Jan Cober en Jan Stulen) en met gerenommeerde orkesten waaronder de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, de koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en de Koninklijke Harmonie van Thorn.

Momenteel dirigeert Jaak de volgende orkesten:

NS Harmonie in Utrecht (www.nsharmonie.nl) ,

Harmonie Concordia in Winterswijk (http://www.concordiakotten.nl)

Isselburger Blasorchester in Isselburg (http://www.isselburger-blasorchester.de).

Jaak Notebaerts liefde voor het dirigeren is te zien op http://www.youtube.com/watch?v=YpsR0QeFgsM (zie vanaf 6'25").

Harmonieorkest Nederlandse Spoorwegen zoekt een dirigent Bij “Misschien wel het leukste orkest van Nederland” ontstaat er per 1 december 2016 een vacature.
Wij zijn sinds 1949 het NS harmonieorkest van de Nederlandse Spoorwegen, 70 amateurmuzikanten met hart voor de spoorsector vormen samen het NS Harmonieorkest. We spelen diverse soorten muziek; van klassiek tot lichte muziek, concertmarsen, musical- en film muziek, pop, swing en jazz.
Op verschillende plekken in het hele land geven we concerten (ook buitenoptredens) en elk jaar 2 najaarsconcerten. Tevens hebben we in het voorjaar een 2e focuspunt. Verder streven wij ernaar om 1 x in de 2 à 3 jaar een concertreis naar het buitenland te realiseren.
We spelen op 2e divisie niveau en repeteren elke maandagavond te Utrecht van 19.00 uur tot 21.30 uur. Daarnaast hebben we zo’n 3 à 4 studiezaterdagen en 1 studieweekend per jaar.
Profiel Dirigent We zoeken iemand die onze muzikanten weet te motiveren en die ons op een plezierige en respectvolle manier muzikaal weet te leiden. Samenwerking met de muziekcommissie, waar je een onderdeel van bent, hoort daar bij.
• Ben je in het bezit van het diploma conservatorium HAFABRA directie of beschik je over een aantoonbaar vergelijkbaar niveau?
• Ben je bereid om actief deel te nemen aan de ontwikkeling van het muzikale niveau van ons orkest?
• Ben je sociaal, creatief, enthousiast en motiverend, heb je een gezonde dosis humor en lukt het je dit te combineren met hard werken?
• Ben je in staat om jong en oud te prikkelen, om ze te binden en durf je met ze in gesprek te gaan?
• Ben je flexibel inzetbaar en bereid om zoveel mogelijk optredens en repetitiedagen aanwezig te zijn?
• Wil jij je voor een langere termijn verbinden aan dit geweldig leuke orkest?
• Ben je bereid om samen te werken met onze 2e dirigent en onze vaste inval muzikanten?
Procedure Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en wil je solliciteren? Dat kan t/m 27 april 2016. Stuur een CV met een motivatiebrief naar bestuur@nsharmonie.nl
Voor meer informatie kijk je op www.nsharmonie.nl of bel met Andréa van Zon tel 06 1280 6100 (voorkeur op werkdagen tussen 1900 uur en 2100 uur)
Op basis van de binnengekomen sollicitaties maken we een voorselectie. Met de geselecteerde kandidaten voeren we gesprekken en een aantal kandidaten nodigen we uit voor een proefdirectie.

Jaak Notebaert