Programma

Het programma van dit bijzondere concert 'Als deze oorlog ooit nog eindigt' is opgebouwd rondom het Requiem voor de mens en de Mauthausen liederencyclus. Deze composities voor groot koor en orkest worden met elkaar verbonden door een instrumentaal intermezzo waarin u onder andere Schindler's List en Hymn to the Fallen hoort. De Nederlandstalige teksten gaan over oorlog, vrede, dood, angst, hoop en zijn een eerbetoon aan alle mensen die hebben geleden. Een concert dat in iedere vezel van je lichaam doorklinkt en blijft hangen.

Het Requiem voor de mens <<doorlinken naar Requiem-pagina>> (Rob Goorhuis) is een compositie voor gemengd koor en harmonieorkest. De teksten die gaan over de vier grote oorlogen van de vorige eeuw: de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Cambodja en de oorlog in voormalig Joegoslavië. De compositie is gebaseerd op teksten van André van Zwieten.
De Mauthausen liederencyclus <<doorlinken naar Requiem-pagina>>  is geschreven door de Griek Theodorakis. Deze liederencyclus is gebaseerd op het levensverhaal van Iakovos Kambanellis die gedurende de Tweede Wereldoorlog in concentratie¬kamp Mauthausen gevangen zat. De liederen zijn in 1968 vertaald door Lenneart Nijgh en worden (nog steeds) gezongen door Liesbeth List. Speciaal voor dit project is een nieuw arrangement door Rob Goorhuis geschreven.
Het volledige programma:
1. Antarctica (Carl Wittrock)
2. Requiem voor de Mens (Rob Goorhuis)  <<doorlinken naar Requiem-pagina>>
3. Song for Sakiko (Bert Appermont)
4. Esther (Rogier van Otterlo)
5. Prima Luce (Jan van der Roost)
6. Schindler's List (John Williams) met solist: Ilka van der Plas (viool)
7. Hymn to the Fallen (John Williams)
8. Mauthausen Lieder (Mikis Theodorakis / Rob Goorhuis) <<doorlinken naar Requiem-pagina>>

Het Requiem voor de mens (Rob Goorhuis) is een compositie voor gemengd koor en harmonieorkest. De teksten die gaan over de vier grote oorlogen van de vorige eeuw: de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Cambodja en de oorlog in voormalig Joegoslavië. De compositie is gebaseerd op teksten van André van Zwieten.

De Mauthausen liederencyclus is geschreven door de Griek Theodorakis. Deze liederencyclus is gebaseerd op het levensverhaal van Iakovos Kambanellis die gedurende de Tweede Wereldoorlog in concentratiekamp Mauthausen gevangen zat. De liederen zijn in 1968 vertaald door Lenneart Nijgh en worden (nog steeds) gezongen door Liesbeth List. Speciaal voor dit project is een nieuw arrangement door Rob Goorhuis geschreven.

Het volledige programma:

1. Antarctica (Carl Wittrock)
2. Requiem voor de Mens (Rob Goorhuis)
3. Song for Sakiko (Bert Appermont)
4. Prima Luce (Jan van der Roost)
5. Schindler's List (John Williams) met solist: Ilka van der Plas (viool)
6. Hymn to the Fallen (John Williams)
7. Mauthausen Lieder (Mikis Theodorakis / Rob Goorhuis)

Speeldata: 1, 2 en 3 mei 2015